Русия  нареди на кореспондента на Българското национално радио в Москва

...
Русия  нареди на кореспондента на Българското национално радио в Москва
Коментари Харесай

Русия нареди кореспондента на БНР в Москва да напусне страната

Русия  нареди на кореспондента на Българското национално радио в Москва Ангел Григоров да съобщи акредитацията си и да напусне страната, в отговор на дейностите на България против кореспондента на " Российская газета " - Александър Гацак, заяви съветското външно министерство, съобщи ТАСС.

Уточнява се, че Русия ще прегледа въпроса за връщането на българския публицист, в случай че управляващите в София вземат позитивно решение по отношение на акредитацията на съветски публицист в България.

" В отговор на преследването от страна на българските управляващи с присъединяване на специфичните служби на журналиста на " Российская газета " в София Александър Гацак и последвалото лишаване на непрекъснатата му акредитация сме принудени да предприемем огледални ограничения по отношение на кореспондента на Българското национално радио в Москва А. Григоров. Наредено му е да съобщи удостоверението си за акредитация и да напусне Русия. Ръководейки се от правилата на медийната независимост и прагматичното съдействие, съветската страна ще бъде подготвена да прегледа опцията за обновяване на активността на кореспондента на Българското национално радио А. Григоров в Русия, ако българското държавно управление вземе позитивно решение по отношение на акредитацията на журналиста на " Российская газета " в София ", се споделя в изказване на съветското дипломатическо ведомство, което беше оповестено на уеб страницата му. 

Инфо: БНР

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР